Zeci de victime la Kabul, în urma producerii unui dublu atentat

  • 06 Septembrie 2016 01:03
Zeci de victime la Kabul, în urma producerii unui dublu atentat

În capitala afgană Kabul s-au produs două explozii soldate cu uciderea a 24 de persoane și rănirea altor 91, în apropiere de clădirea ministerului apărării.

Prima bombă a fost detonată de la distanță, iar a doua a fost rezultatul unui atac sinucigaș cu bombă, anunță presa locală. Un purtător de cuvânt al ministerului apărării a declarat pentru BBC că printre victime se numără un general și doi înalți ofițeri de poliție. Talibanii, care au lansat în mod frecvent atacuri în Kabul, au revendicat cele două explozii.

Purtătorul de cuvânt al ministrului adjunct al apărării, Mohammad Radmanish, a declarat pentru agenția Associated Press că atacatorul sinucigaș a detonat explozibilul în momentul în care forțele de securitate se adunau în jurul clădirii ministerului în urma producerii primei explozii. Potrivit anunțului oficialului, în urma exploziei au fost uciși civili, polițiști și militari. Președintele Ashraf Ghani a condamnat atacurile.

Talibanii luptă pentru a înlătura de la putere guvernul sprijinit de SUA al președintelui Ashraf Ghani și au atacat în mod frecvent forțele de securitate afgane, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău