Zeci de reprezentanți ai diasporei s-au întâlnit astăzi cu autoritățile centrale

  • 18 August 2017 09:18
0%
00:00:00
00:00:00

Zilele Diasporei în Republica Moldova se desfășoară la Chișinău. Zeci de reprezentanți ai diasporei s-au întâlnit astăzi cu autoritățile centrale.  

Evenimentul a început astăzi cu Ziua ușilor deschise pentru diasporă, la Guvern, unde oficialii au vorbit despre importanța diasporei la dezvoltarea R. Moldova. Diaspora s-a arătat  interesată mai mult de situația politică și economică din Republica Moldova: 

Vicepremierul Octavian Calmâc a subliniat importanța dialogului cu diaspora și necesitatea discutării  problemelor cu care se confruntă diaspora. 

„Este un moment important pentru noi reprezentanții Guvernului să avem acest dialog, să avem un dialog permanent și să încercăm să preluăm cele mai bune experiențe pe care voi le-ați acumulat în țările de reședință sau în țările care vă aflați și să încercăm să aducem cele mai bune experiențe în Republica Moldova”, scrie Octavian Calmâc.

Șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, Antonio Polosa, consideră că impactul migrației asupra dezvoltării Republicii Moldova este foarte mare. Oficialul a adresat un mesaj diasporei, spunând că aceasta are un potențial enorm în îmbunătățească lucrurile în Republica Moldova.

În cadrul Zilelor Diasporei astăzi au loc seminare tematice, inclusiv consultări privind Strategia Națională de Dezvoltare Moldova 2030, programe economice și oportunități privind revenirea și reintegrarea durabilă a migranților, etc.

Mâine, la Festivalul Internațional Gustar va fi vernisată o expoziție (târg) a lucrărilor membrilor diasporei, iar duminică, Biroul pentru diaspora va organiza Cupa diasporei la mini-fotbal, care se va juca pe terenul Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”.  Programul DOR, destinat copiilor migranților, va avea loc săptămâna viitoare.  Peste o sută de copii din 14 țări vor participa la o tabără la Holercani, care a scopul de a consolida legăturile tinerilor cu țara lor de baștină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău