Zeci de răniți în proteste împotriva reformelor fiscale, în Columbia

  • 29 Aprilie 2021 11:06
Zeci de răniți în proteste împotriva reformelor fiscale, în Columbia

Zeci de oameni au fost răniți în Columbia în cursul unor ample proteste împotriva reformei fiscale care au dus la ciocniri cu forțele de ordine, în mai multe orașe din țară, relatează joi dpa, preluat de Agerpres.

Cel puțin 42 de polițiști au fost răniți în violențe, a afirmat ministrul columbian de interne Daniel Palacios. Au fost arestați 40 de suspecți.

În capitala Bogota și la Cali, autoturisme și autobuze au fost atacate, iar mai multe stații de autobuz au fost vandalizate.

Președintele Ivan Duque a condamnat într-un mesaj pe Twitter aceste "acte de vandalism".

Potrivit ziarului El Tiempo, 50.000 de columbieni au ieșit în stradă în diferite orașe din statul sud-american.

Nici interdicția impusă de justiție și nici pandemia cu noul coronavirus nu i-au descurajat pe manifestanți să protesteze împotriva controversatei reforme.

Guvernul columbian intenționează între altele să reducă unele deduceri fiscale, să crească impozitele pentru unele categorii și să elimine scutirea de TVA pentru o serie de bunuri și servicii. Scopul acestor modificări este de a contribui la contrabalansarea deficitului creat în bugetul de stat de criza coronavirusului.


Miercuri, autoritățile sanitare columbiene au anunțat cel mai mare bilanț de decese atribuite COVID-19 în 24 de ore de la debutul pandemiei, 490, și 19.745 cazuri noi de contaminare. Peste 2.800.000 de infectări și 72.000 decese au fost raportate în total până acum în statul sud-american cu 50 de milioane de locuitori. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău