Zeci de mii de ruși stau la coadă pentru a susține un candidat anti-război în competiția cu Vladimir Putin

  • 23 Ianuarie 19:59
Zeci de mii de ruși stau la coadă pentru a susține un candidat anti-război în competiția cu Vladimir Putin

Activistul anti-război Boris Nadejdin afirmă că a primit zeci de mii de semnături pentru a putea candida împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale de anul acesta din Rusia, transmite marți dpa.

„În prezent strângem circa 15.000 de semnături pe zi”, a declarat Nadejdin într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube Hodorkovski Live, scrie Digi24.

În rețele sociale circulă fotografii și filmări cu cei care stau la cozi în mai multe orașe ruse pentru a semna în favoarea candidaturii activistului care i se opune lui Putin.

Conform site-ului de campanie al lui Nadejdin, numărul semnăturilor depășise marți dimineața pragul de 100.000; au semnat și mulți ruși refugiați în străinătate. Nu este însă sigur că Nadejdin va putea fi înregistrat oficial drept candidat la președinție de autoritatea electorală.

Comisia Electorală Centrală le pretinde candidaților la scrutinul prezidențial din 17 martie să depună 105.000 de semnături până în 25 ianuarie, precizează dpa, citată de Agerpres. Potrivit dpa, există informații că strângerea de semnături întâmpină obstacole.

La Sankt Petersburg, Novosibirsk și Obninsk persoane din staff-ul de campanie al lui Nadejdin au fost reținute de poliție pentru scurt timp.

Agenția citată menționează că Vladimir Putin va fi practic sigur ales pentru a cincea oară președinte al Rusiei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău