Zeci de mii de moldoveni care au importat anterior automobile nu vor mai putea introduce alte mașini în țară

  • 16 Decembrie 2018 10:53
Zeci de mii de moldoveni care au importat anterior automobile nu vor mai putea introduce alte mașini în țară

Persoanele fizice rezidente și cele nerezidente care nu au scos mijloacele de transport declarate prin acțiune nu au dreptul să introducă pe teritoriul Republicii Moldova alte mijloace de transport, anunță Serviciul Vamal (SVM).

Ar fi vorba de zeci de mii de moldoveni care au importat prin declararea prin acțiune circa 200 de mii de unități de transport, pentru care nu au achitat taxele legale.

În acest context SVM amintește că termenul maxim de aflare pe teritoriul țării a unui vehicul cu numere străine constituie 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive. Încălcarea acestui termen atrage după sine o amendă de până la 4 mii 500 de lei, concomitent cu obligativitatea scoaterii din țară a autovehiculului. În cazul în care acesta a fost depistat în interiorul țării, posesorul suportă și cheltuielile de escortare care constituie 0,15 euro/km.

Pe un termen mai mare de 180 de zile se pot afla doar autoturismele introduse în țară de către persoanele fizice domiciliate în străinătate și care dețin permis de conducere în țara în care își au domiciliul.

Totuși, după expirarea acestui termen, conducătorii respectivelor autoturisme trebuie să  achite vinieta de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul R.Moldova, dar care să nu depășească 3 ani de la prima intrare în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău