Zeci de medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii

  • 24 Octombrie 11:10
Zeci de medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii

Un număr de 26 medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat 39 de produse medicamentoase, dintre care 26 – primar și 13 – repetat, transmite MOLDPRES.

Printre medicamentele autorizate primar se numără: Jidinum – sitagliptinum, care reduce valoarea glicemiei la pacienții adulți cu diabet zaharat tip 2; Emboquis - medicament pentru prevenirea formării de cheaguri de sânge prin blocarea Factorului Xa, care este un component important în coagularea sângelui.

Emboquis este utilizat la adulți pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge după intervenții chirurgicale de înlocuire a șoldului sau genunchiului; pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge la nivelul inimii, în cazul pacienților cu bătăi neregulate ale inimii; pentru a trata cheagurile de sânge formate la nivelul venelor picioarelor (tromboză venoasă profundă) și al vaselor de sânge din plămâni.

Printre cele autorizare repetat, se regăsesc produse farmaceutice precum: Neogabin– medicament utilizat pentru tratamentul anumitor forme de epilepsie la adulți, durerii cronice determinată de lezarea nervilor și pentru a trata tulburarea anxioasă generalizată la adulți; Mibzo - soluție injectabilă utilizată pentru tratamentul mielomului multiplu la pacienți cu vârsta peste 18 ani.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău