Pentru prima dată, Republica Moldova a fost inclusă în Global Soft Power Index

  • 01 Martie 11:10
Pentru prima dată, Republica Moldova a fost inclusă în Global Soft Power Index

Pentru prima dată, Republica Moldova a fost inclusă în Global Soft Power Index cu locul de debut – 118 din 193.

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, spune că în acest an, țara noastră intră în cercul țărilor recunoscute pentru influența culturală, socială și economică în lume, scrie Oficial.md.

„Top 3 indicatori la care avem scor bun:

1.⁠ ⁠reputație;
2.⁠ ⁠⁠oameni & valori;
3.⁠ ⁠⁠business și comerț.

Este pentru prima dată când avem metrici internaționali de percepție și asta ne spune că suntem recunoscuți pentru calitatea oamenilor, valorilor și relațiilor comerciale.

Este un pas importat în promovarea imaginii noastre, pentru că ne arată cum suntem percepuți în lume. În același timp, este o oportunitate care va deschide noi orizonturi pentru atragerea investițiilor”, spune Alaiba.

Includerea în Index ne oferă o perspectivă valoroasă asupra modului în care suntem percepuți la nivel global, permițându-ne să ne accentuăm punctele forte și să lucrăm la îmbunătățirea domeniilor cheie.

Alături de Agenția de Investiții din Moldova, vom folosi aceste informații pentru a ne sculpta și mai bine mesajele de țară și pentru a promova eficient Republica Moldova pe scena internațională”, mai spune Alaiba.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:4,12 m/s
Tue
22
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Arhivă Radio Chișinău