Zeci de foști responsabili republicani cu securitatea națională se dezic de Trump și anunță că votează cu Biden

  • 21 August 2020 19:21
Zeci de foști responsabili republicani cu securitatea națională se dezic de Trump și anunță că votează cu Biden

Peste 70 de republicani care în diferite administrații americane au condus instituții din sistemul securității naționale susțin, într-o scrisoare comună difuzată vineri de presa din SUA, că președintelui republican Donald Trump ''îi lipsesc caracterul și competența pentru a conduce această națiune'', și afirmă că la alegerile din 3 noiembrie vor vota cu contracandidatul democrat al acestuia, Joe Biden, relatează agenția EFE, preluat de Agerpres.

''Ne preocupă profund direcția națiunii noastre sub conducerea lui Donald Trump'', notează semnatarii scrisorii, printre care se numără fostul director al Agenției Centrale de Informații (CIA) Michael Hayden, fostul director al Comunității Naționale de Informații John Negroponte, fostul secretar de stat al apărării Chuck Hagel sau fostul director al Biroului Federal de Investigații (FBI) William Webster.

''Trump a demonstrat că-i lipsesc caracterul și competența pentru a conduce această națiune și a manifestat comportamente corupte care-l fac inapt pentru funcția de președinte'', remarcă în text foștii responsabili cu securitatea națională a SUA, care au ocupat funcții în timpul președinților Ronald Reagan, George W. Bush sau George H.W. Bush, unii chiar și în perioada de când Donald Trump este la Casa Albă.

Acesta din urmă ''a afectat grav rolul SUA de lider mondial'', ''a solicitat influență străină și a subminat încrederea în alegerile noastre prezidențiale'', ''s-a aliniat cu dictatori'' și ''a jignit forțele noastre armate, agențiile de informații și diplomații'', continuă semnatarii scrisorii.

Trump ''a subminat domnia legii'', ''a dezonorat Președinția'', ''a divizat națiunea noastră'', ''a atacat și umilit imigranții'' și ''a pus în pericol securitatea SUA'' prin perturbarea funcționării agențiilor de securitate națională, enumeră mai departe foștii șefi ai acestor instituții.

Pentru toate acestea, concluzionează ei, ''suntem ferm convinși că este în cel mai bun interes al națiunii noastre ca vicepreședintele (din timpul președinției lui Barack Obama - n. red.) Joe Biden să fie ales ca viitor președinte al Statelor Unite, și vom vota pentru el''.

Convenția Națională a Partidului Democrat s-a încheiat joi după ce a oficializat candidatura lui Biden pentru scrutinul din 3 noiembrie.

În timpul acestei Convenții, și alte figuri republicane proeminente și-au declarat susținerea pentru candidatura lui Biden, printre care și fostul guvernator de Ohio, John Kasich. Fostul secretar de stat Colin Powell a anunțat în iunie că anul acesta va vota pentru candidatul democrat pentru că Trump ''minte''.

Cu 74 de zile înaintea alegerilor, sondajele îi dau lui Biden un avans de circa 10 procente în fața lui Trump.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău