Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

  • 07 Iulie 16:10
Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, participanți ai programului educațional „Excursia europeană”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, la început de săptămână, Legislativul a fost vizitat de un grup de profesori de la Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia. Profesorii au discutat cu deputata Liliana Nicolaescu-Onofrei despre provocările și perspectivele sistemului educațional, modernizarea curriculumului, formarea continuă a cadrelor didactice.

Tot la începutul săptămânii, un grup de tineri, beneficiari ai proiectului „Tabăra pentru Pace”, organizată de  „Initiative 4 Peace” în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Educație Civică, s-a întâlnit cu deputatul Roman Roșca cu care au discutat despre pace și democrație, activitate parlamentară și importanța implicării tinerilor în procesul decizional.

Conform sursei citate, în această săptămână, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, participanți ai programului educațional „Excursia europeană”. În excursie au venit copii de la Bulboaca, Geamăna, Puhăceni, Țânțăreni din raionul Anenii Noi; Mașcăuți, Slobozia-Dușca din raionul Criuleni; Chișcăreni, Biruința, Rădoaia din raionul Sângerei; Bujor, Ciuciuleni, Logănești din municipiul Hâncești; Baraboi și Cernoleuca din raionul Dondușeni; Hâjdieni din raionul Glodeni și Boghenii Noi din municipiul Ungheni. Tinerii au vizitat sala Europa, Muzeul Parlamentului, sala de ședințe plenare și au avut întâlniri cu mai mulți deputați de la care au aflat detalii interesante despre activitatea parlamentară.

Joi, elevii din localitățile Țânțăreni, Cernoleuca, Ciuciuleni și Rădoaia au avut ocazia să asiste la ședința plenară a Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:1,03 m/s
Mon
32
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Arhivă Radio Chișinău