Zeci de drumuri naționale rămân închise

  • 30 Decembrie 2014 12:31
Zeci de drumuri naționale rămân închise

Zeci de drumuri naționale rămân închise din cauza stratului gros de zăpadă, depus în urma ninsorilor abundente din ultimele 24 de ore.

Chiar dacă serviciile de întreținere a drumurilor ale Ministerului Transporturilor au intervenit cu tehnică de deszăpezire și material antiderapant, mai multe localități din sudul țării rămân încă izolate.

Potrivit  șefei serviciului de presă al Departamentului Situații Excepționale, Liliana Pușcașu, cele mai mari dificultăți sunt înregistrate pe traseele Chișinău – Cimișlia – Comrat – Vulcănești – Giurgiulești și sectorul de drum Svetloie- Balabani. De asemenea traficul rămâne suspendat pe tronsoanele Ceadâr-Lunga – Cantemir lângă localitatea Vișnevca, Vulcănești – Cahul – Taraclia și sectorul de drum Tudora – Palanca la frontieră cu Ucraina. Totodată, potrivit Lilianei Pușcașu, în acest moment 22 de localități din 10 raioane rămân deconectate parțial de la energia electrică.

De asemenea, Direcția municipală pentru situații excepționale, în comun cu autoritățile locale din Chișinău, Comrat, Cahul și Bălți vor instala 9 corturi pentru adăpostirea persoanelor care au nevoie de ajutor în urma temperaturilor scăzute, care vor coborî sub minus 20 de grade în următoarele zile. Corturile au fost instalate în cele mai aglomerate zone ale Chișinăului, și anume în preajma Pieței agricole din sectorul Ciocana, Piața din str. Bogdan Voievod  și Gara Auto Nord din sectorul Râșcani, Scuarul Gării Feroviare din sectorul Centru și la intersecția străzilor Ion Creangă și Calea Ieșilor, din sectorul Buiucani.

Alte puncte de reabilitare vor fi instalate în preajma gărilor auto din Bălți, Cahul și Comrat.

Aceste spații sunt dotate cu tuburi  de aer cald. De asemenea, persoanele vor fi servite cu ceai fierbinte și biscuiți. Obiectivele menționate vor deservi populația 24 de ore din 24 timp de 5 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău