Zeci de decese subite în Canada, din cauza unui val de căldură fără precedent

  • 30 Iunie 2021 11:30
Zeci de decese subite în Canada, din cauza unui val de căldură fără precedent

Poliția din vestul Canadei declarat că zeci de persoane din zona Vancouver au decedat din cauza unui val de căldură fără precedent.

Aproape 70 de decese subite au fost înregistrate în două suburbii ale orașului Vancouver, începând de luni, majoritatea, persoane în vârstă sau cu probleme de sănătate. Marți, Canada a înregistrat cea mai înaltă temperatură din istoria sa, 49,5 grade Celsius, în Lytton, din British Columbia. Jodi Hughes prezintă emisiunea meteorologică pentru Canada Global News din Calgary.

"Este foarte grav. Nu ne găsim des în situația în care valurile de căldură iau vieți, sunt responsabile de decese. Nu în partea noastră de țară. Trebuie să luăm în considerare riscul de incendii. Este foarte uscat. Este un anumit tip de sistem meteorologic. Există în acest moment zone care sunt în mare pericol de incendiu și mai urmează câteva zile de temperaturi asemănătoare. Este o bombă meteorologică care așteaptă să fie detonată, așa i-am auzit descriind pe experții în incendii de vegetație", a declarat ea.

Temperaturile foarte ridicate se întind de la Oregon, din nord-vestul Statelor Unite, până în teritoriile arctice ale Canadei. Experții avertizează că valurile extreme de căldură ar putea deveni mai comune, ca rezultat al modificărilor climatice.

Sursa: BBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău