Zeci de concerte susținute de artiști de renume vor avea loc în cadrul Festivalului „Mărțișor”. Programul evenimentelor care debutează pe 1 martie

  • 29 Februarie 14:19
Zeci de concerte susținute de artiști de renume vor avea loc în cadrul Festivalului „Mărțișor”. Programul evenimentelor care debutează pe 1 martie

Zeci de concerte susținute de artiști de renume vor avea loc în cadrul Festivalului „Mărțișor” care va fi inaugurat mâine, 1 martie, la Chișinău și va continua și în alte localități din Rep. Moldova. Directoarea Filarmonici Naționale „Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol, a vorbit la Radio Chișinău despre programul festivalului.

Peste 60 de spectacole vor fi prezentate în cadrul celui mai longeviv festival de primăvară din Rep. Moldova, „Mărțișor”.

Artiștii de la Filarmonica Națională invită publicul la șapte spectacole susținute la Chișinău și alte zeci de concerte la Călărași, Cahul, Drochia, Tvardița, Nisporeni, Soroca, Șoldănești.

Toate concertele de la Chișinău vor avea loc la Palatul Republicii, la ora 18:00, a subliniat directoarea Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol.

După marea deschidere a festivalului din 1 martie de la Palatul Național „Nicolae Sulac”, pe  2 martie, la Palatul Republicii, va avea loc concertul aniversar „55 ani de la fondarea orchestrei de muzică populară „Folclor”.

În program, pe 3 martie, avem concertul „Mărțișoare în duet”, condus de dirijorul Mihai Agafiță, iar pe  4 martie, soliștii Alexandru și Emil Croitor, doi artiști din diaspora din Israel, foști membri ai formației „Folclor”, vor apărea cu un concert extraordinar pe note de acordeon. 

Pe 5 martie, la Palatul Republicii, publicul este invitat la un concert cu genericul „Vissi D’arte” unde va avea loc un recital de lieduri și arii celebre din opere cu renumita soprană Cellia Costea din Grecia, acompaniată de pianista Vasilica Stoiciu – Frunză din România și clarinetistul Sergiu Mușat, a spus la Radio Chișinău, directoarea Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol.

„A doua zi avem un recital foarte elegant și sensibil în holul Palatului. Pe 6 martie, Constantin Moscovici cu prietenii, Vladimir Fotescu și alții, or pe 9 martie avem o Gală Verde „Vivat Verdis” se numește. Protagoniști din Italia, dirijorul Lorenzo Biaggi”, a spus Silvia Bivol.

Orchestra de muzică populară „Folclor” va susține mai multe concerte în Nisporeni, Șoldănești, Drochia, Hâncești, Cimișlia, Leova, a subliniat Svetlana Bivol.

„În teritoriu, în paralel avem câteva evenimente. Noi am mers pe formula să dăm câteva producții consistente și mari în teritoriu, la Cahul și la Călărași, pe 5 martie avem Carmen Crossover, Concertino Acordeon Band, Capela Corală „Doina”, corul de copii de la Teatrul de Operă și Balet, soliștii sunt cei care intrigă și atrag spectatorul. Vine Liubița Vraneș, acea celebră mezzo soprană, una dintre cele mai bune Carmen din Europa”.

În cadrul festivalului, pe 10 martie, va fi un concert dedicat dirijorului Serghei Lunchevici, pentru a marca 90 de ani de la nașterea muzicianului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău