Zeci de australieni și-au îngropat capul în nisip (FOTO)

  • 13 Noiembrie 2014 13:01
Zeci de australieni și-au îngropat capul în nisip (FOTO)

Zeci de australieni și-au îngropat capul în nisip joi, pe o plajă din Sydney, în semn de protest față de politica premierului pe care îl consideră vinovat de adoptarea politicii struțului în privința schimbărilor climatice, relatează Agerpres.

Peste o sută de persoane s-au îngropat până la jumătatea corpului, cu capul înainte, în nisipul de pe Bondi Beach, rămânând astfel circa trei minute. Gazdă a reuniunii la vârf G20, ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Brisbane, șeful guvernului conservator australian, Tony Abbott, este criticat de militanții ecologiști că a anulat o taxă pe emisiile de carbon, plătită de cele mai poluante întreprinderi. Ei îi mai reproșează că a înlăturat problemele climatice de pe agenda summit-ului G20.

'Refuzul lui Tony Abbott de a include schimbările climatice pe agenda G20 și încercările evidente ale guvernului său de a sufoca sectorul energiilor regenerabile arată că este hotărât să țină capul în nisip în privința celei mai importante probleme a epocii noastre', a declarat organizatorul manifestării, Eden Tehan.

Tony Abbott a renunțat la o taxă pe profiturile înregistrate de industria cărbunelui, în timp ce investițiile în energiile durabile au scăzut cu 70%.

'Vrem să spunem liderilor lumii care vin la G20 că Tony Abbott nu reprezintă opinia majorității australienilor, care solicită o acțiune mondială urgentă împotriva schimbărilor climatice', a mai spus Eden Tehan, citat de AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău