Zece țări din UE sunt într-o situație epidemiologică ''foarte îngrijorătoare'' (ECDC)

  • 12 Noiembrie 2021 17:14
Zece țări din UE sunt într-o situație epidemiologică ''foarte îngrijorătoare'' (ECDC)

Situația epidemiei de COVID-19 continuă să se deterioreze în Uniunea Europeană și este considerată ''foarte îngrijorătoare'' în zece țări și ''îngrijorătoare'' în alte zece, a anunțat vineri Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), transmite AFP.

''Situația epidemiologică din UE este caracterizată în prezent de o creștere rapidă și semnificativă a numărului de cazuri și de o rată a mortalității scăzută, dar în creștere lentă". ''Cazurile, spitalizările și decesele sunt așteptate să crească în următoarele două săptămâni", rezumă agenția UE cu sediul la Stockholm, în ultima sa evaluare a riscurilor.

Dintre cele 27 de state membre, Belgia, Polonia, Țările de Jos, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria și Slovenia se află într-o situație ''foarte îngrijorătoare''.

Țările în situație "îngrijorătoare" sunt Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, România și Slovacia.

Trei țări se află în categoria "îngrijorare moderată" (Franța, Portugalia, Cipru), în timp ce patru țări se află în categoria "îngrijorare scăzută" (Italia, Spania, Suedia și Malta).

Metoda utilizată de ECDC pentru categoriile de îngrijorare include nu numai valorile absolute (numărul de cazuri, spitalizări și decese), ci și evoluția recentă a acestora.

Potrivit ultimelor sale proiecții, se așteaptă ca numărul de cazuri și decese să crească cu aproximativ 50% în următoarele două săptămâni, ajungând la o rată săptămânală de 300 de cazuri noi și 2,7 decese la 100.000 de locuitori.

Pentru celelalte trei țări din afara UE monitorizate de agenție (Norvegia, Islanda și Liechtenstein), situația este considerată "îngrijorătoare".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău