Zece sculpturi ale maestrului Serghei Ganenco vor fi expuse în Parlament

  • 19 Martie 2019 15:55
Zece sculpturi ale maestrului Serghei Ganenco vor fi expuse în Parlament

Parlamentul va găzdui expoziția cunoscutului sculptor Serghei Ganenco, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Evenimentul este organizat de Parlamentul Republicii Moldova în contextul aniversării a 80-a de la fondarea Muzeului Național de Arte al Moldovei.

10 lucrări ale maestrului Serghei Ganenco vor fi expuse publicului în perioada 19-29 martie. Încifrate în bronz, sculpturile reprezintă creații ale artistului plastic realizate în perioada 1989 – 2015. 

Serghei Ganenco s-a născut la Chișinău, în anul 1962. Este absolvent al Colegiului de Arte Plastice din Chișinău. Din 1991 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. A participat la numeroase expoziții naționale, internaționale, simpozioane și bienale.

Realizează sculptură monumentală și de interior. Lucrările sale sunt găzduite de Muzeul Național de Arte al Moldovei și de galeriile private din țară și de peste hotare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău