Zece mii de suporteri francezi se vor deplasa la Cupa Mondială din Qatar

  • 08 Noiembrie 2022 17:47
Zece mii de suporteri francezi se vor deplasa la Cupa Mondială din Qatar

Zece mii de suporteri francezi vor asista la Cupa Mondială de fotbal 2022, în timp ce și 300 de reprezentanți ai ministerelor de Interne și al Apărării vor asigura securitatea fanilor la turneul final din Qatar, a anunțat ambasadorul Franței, Jean-Baptiste Faivre, comunică Agerpres.

Invitat la postul local de televiziune sportivă Al-Kass, ambasadorul francez a ținut, de asemenea, să "clarifice poziția franceză" privind apelurile la boicotarea competiției, ce va debuta pe 20 noiembrie: "Răspunsul este, desigur, nu. Franța nu va boicota Cupa Mondială", a asigurat el.

Mai mulți foști jucători, între care Eric Cantona, conducători politici și municipalități franceze au îndemnat în ultimele luni la boicotarea Cupei Mondiale din micul emirat din Golf, criticat pentru nerespectarea drepturilor omului și în special ale muncitorilor migranți.

Franța se numără printre cele zece națiuni care au cumpărat cele mai multe bilete, alături de Qatar, SUA, Arabia Saudită, Anglia, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Brazilia și Germania.

Țara gazdă așteaptă un aflux de peste un milion de vizitatori până la finala de pe 18 decembrie.

Franța face parte din Grupa D la CM 2022, alături de Australia, Danemarca și Tunisia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău