Zece mii de ruși au ieșit în stradă ca să-l susțină pe guvernatorul regiunii Habarovsk, arestat ca suspect de crimă

  • 18 Iulie 2020 16:26
Zece mii de ruși au ieșit în stradă ca să-l susțină pe guvernatorul regiunii Habarovsk, arestat ca suspect de crimă
DIGI24

Cel puțin 10.000 de manifestanți au ieșit sâmbătă în stradă, în orașul Habarovsk, pentru susținerea guvernatorului provinciei cu același nume din extremul orient al Rusiei. Serghei Furgal a fost arestat săptămâna trecută ca suspect de crimă, informează DIGI24.ro.

Serghei Furgal, membru al Partidului Liberal Democrat, a câștigat alegerile din provincie în 2018, în fața unui contracandidat din formațiunea de guvernământ Rusia Unită, care îl susține pe președintele Vladimir Putin, potrivit sursei citate.

Guvernatorul a fost dus în arest preventiv la Moscova, fiind suspectat de implicare în organizarea asasinatelor mai multor oameni de afaceri, în urmă cu 15 ani, și ar putea fi condamnat la închisoare pe viață.

Demonstranții din Habarovsk au mărșăluit pe șoseaua care traversează orașul. Unii au cerut eliberarea lui Furgal, alții - un proces deschis și transparent.

Svetlana, o manifestantă între două vârste, care purta mască de protecție, a declarat că localnicii nu sunt descurajați de acuzațiile la adresa guvernatorului și că mulți politicieni ruși au un trecut întunecat, deoarece ultimii ani ai Uniunii Sovietice au fost marcați de corupție și infracțiuni.

„Oamenii au venit aici pentru a-și apăra dreptul la vot: l-am ales, așa că dați-ni-l înapoi”, a cerut ea, relatează Agerpres citând agențiile de presă internaționale.

Cu o săptămână în urmă, la Habarovsk a avut loc un alt protest neautorizat, la care au participat între 10.000 și 12.000 de oameni.

În Rusia au avut loc proteste și după succesul referendumului constituțional de acum trei săptămâni, care îi permite lui Putin să rămână la putere încă 16 ani. Săptămâna trecută, la Moscova au fost arestați zeci de protestatari din cele câteva sute de manifestanți.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău