Zece mii de migranți au intrat în Macedonia

  • 19 Octombrie 2015 13:33
Zece mii de migranți au intrat  în Macedonia

Zece mii de migranți au intrat în ultimele 24 de ore în Macedonia, de sâmbătă până spre duminică până la ora locală 18:00 (16:00 GMT), a anunțat luni poliția macedoneană la Skopje, scrie Agerpres.

Această cifră corespunde cu cea difuzată de Crucea Roșie locală și organizațiile neguvernamentale. 'De sâmbătă seara până duminică la 18:00, 10.000 de migranți au fost înregistrați în Macedonia și fluxul nu a scăzut până la miezul nopții (22:00 GMT)', a declarat un responsabil al poliției locale citat de France Presse.

Jasmin Redzepi, un responsabil al organizației neguvernamentale Legis, a cărei voluntari se află la Gevgelija, punct de frontieră între Macedonia și Grecia, a declarat că 'numărul migranților care au intrat (de sâmbătă seara în Macedonia) este mai mare' decât această cifră și că intrarea lor a continuat în ritm accelerat până duminică seara târziu.

Cu toate acestea, situația era calmă luni dimineața la Gevgelija și numărul migranților care încercau să intre în Macedonia s-a diminuat simțitor, potrivit unui fotoreporter AFP.

Această cifră nu depășește totuși recordul de 12.000 de intrări în 24 de ore înregistrat la începutul lunii septembrie. În cursul ultimelor săptămâni, numărul migranților care încearcă să ajungă în Europa Occidentală prin Macedonia a crescut de la 3.000 la 5.000.

Acest important nou val de refugiați pe ruta balcanică riscă să provoace o saturație mai la nord de frontiera dintre Serbia și Croația și la nord-vest, între Croația și Slovenia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău