Zece ani de la atentatele teroriste de la Madrid

  • 11 Martie 2014 10:19
Zece ani de la atentatele teroriste de la Madrid

Astăzi se împlinesc 10 ani de la cele mai grave atentate teroriste din Spania, care s-au soldat cu 192 de morți și aproximativ 2.000 de răniți.

La 11 martie 2004, zece bombe explodau în patru trenuri regionale, pline de pasageri care veneau din orașele din apropierea capitalei spaniole, la muncă sau la facultate, în primele ore ale dimineții.

În memoria victimelor atentatelor este organizată astăzi, la Catedrala Almudena din Madrid, o slujbă de pomenire, la care vor fi prezenți membri ai familiei regale a Spaniei - regii Juan Carlos și Sofia, prințesa Letizia de Asturias și Infanta Elena - și șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, precum și alți demnitari și reprezentanți ai instituțiilor statului. Ceremonia, la care sunt invitate familiile victimelor atentatelor teroriste, va fi slujită de arhiepiscopul Madridului, cardinalul Antonio María Rouco Varela.

La miezul zilei, reprezentanți ai Asociației Victimelor Terorismului vor omagia victimele, ca în fiecare an, la monumentul din parcul madrilen Retiro, El Bosque del Recuerdo (Dumbrava amintirii), unde 22 de măslini și 170 de chiparoși îi amintesc pe toți cei 192 de oameni care și-au pierdut viața în urma atentatelor teroriste de la Madrid. Asociația precizează că va fi citit un manifest, va fi ținut un minut de reculegere și vor fi lansate în aer tot atâtea baloane câte persoane au fost ucise în urma atentatelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău