Zece ambulanțe noi au ajuns în țară și sunt gata să fie repartizate la punctele medicale

  • 24 Aprilie 2018 11:49
Zece ambulanțe noi au ajuns în țară și sunt gata să fie repartizate la punctele medicale

Primele zece ambulanțe, din totalul de 69 de unități procurate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au ajuns în Republica Moldova. Unitățile de transport vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, ambulanțele sunt de producție rusească și corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar aparatajul medical din dotare permite acordarea asistenței medicale de urgență la cel mai înalt nivel. Până la finele lunii curente, mai urmează a fi livrate alte 59 de ambulanțe.

Guvernul a alocat în acest an 273 de milioane de lei pentru achiziționarea a încă 168 de ambulante: 35 de unități de tip „C” (ambulanțe terapie intensivă) și 133 de tip „B” (ambulanțe de prim ajutor).

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență tuturor locuitorilor Republicii Moldova, în regim non-stop.

În anul 2017, serviciul a acordat asistență de urgență la peste 868 de mii de persoane.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,57 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău