Zece ambasadori ai R. Moldova ar urma să fie rechemați din funcție

  • 26 Mai 2015 17:41
Zece ambasadori ai R. Moldova ar urma să fie rechemați din funcție

Un anunț în acest sens a fost făcut marți, 26 mai, în ședința Executivului de Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Natalia Gherman.

Pe lista ambasadorilor ce urmează a fi rechemați se numără  Tatiana Pârvu, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei,  Emil Druc - Ambasador în Regatul Suediei, Finlanda și Norvegia, Mihai Gribincea, ambasador în Regatul Belgiei și prin cumul la Luxemburg. De asemenea urmează a fi rechemați și Ambasadorul Republicii Moldova în Letonia, Alexei Cracan, în Estonia – Victor Guzun, Lituania – Igor Clipii, în Portugalia și Maroc – Valeriu Turea, în Bulgaria, Macedonia și Albania – Alexandru Prigorschi, Azerbaijan – Igor Bodiu. Urmează să revină în țară și Ambasadorul țării noastre în SUA, și prin cumul Brazilia și Mexic – Igor Munteanu.

Motivul rechemărilor nu a fost menționat, iar membrii Cabinetului de miniștri au susținut propunerea fără nicio întrebare.

Potrivit Nataliei Gherman, decretele de rechemare din funcție ale celor 10 ambasadori urmează a fi înaintat în zilele următoare președintelui Nicolae Timofti spre aprobare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău