ZdG | „Undă verde” pentru Șor în Parlament” (Revista presei)

  • 21 Februarie 2019 09:32
ZdG | „Undă verde” pentru Șor în Parlament” (Revista presei)

Revista presei - 21 februarie 2019.

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă citiți o retrospectivă a dosarului deschis în 2016 pe numele a doi consuli, acuzați de corupție, dar și cazul unui procuror judecat pentru mită, care a fost achitat, în timp ce denunțătorul său a fost condamnat la închisoare.

În aceeași ediție găsiți un nou supliment electoral, de această dată despre profilul Partidului Politic „Șor”.

„Undă verde” pentru Șor în Parlament”, titrează Ziarul de Gardă, care reține că  din septembrie 2018, în dosarul lui Șor au fost amânate toate ședințele de judecată de la CA Cahul pe motiv că o expertiză solicitată de avocați nu a fost încă finalizată. Ilan Șor ar urma să se prezintă în fața instanței tocmai peste o lună de la alegerile parlamentare, pe 3 aprilie. Cu două dosare penale, Șor candidează la parlamentare, subliniază Ziarul de Gardă, amintind că acesta a fost reținut în mai 2015 și condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, dar instanța a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Ziarul de Gardă scrie și despre „Țara care și-a făcut migranții să vină acasă pentru a vota”, un articol în care veți putea afla ce speranțe au moldovenii din Franța, Marea Britanie, Israel, Irlanda sau Polonia, care au revenit acasă pentru a-și exercita dreptul la vot pe 24 februarie.

Aceeași publicație relevă „Relația „caldă” dintre Gaburici și Termoelectrica – sau ce de pe facturile la căldură a apărut publicitate electorală cu candidatul democraților la funcția de deputat.

După 24 februarie am putea avea alegeri repetate, titrează Adevărul, care îl citează expertul Anatol Țăranu. El susține, într-o dezbatere organizată de Agenția IPN, că ultimele evenimente și declarații apărute în spațiul public îi pune pe socialiști în dificultate. „Ceea ce a scris presa despre cazul de la ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă sau reapariția pe scenă a dosarului Bahamas, acolo unde este vorba despre finanțarea din exterior. Iar faptul că în spațiul public se discută destul de intens ideea că în campania electorală actuală au fost implicate vreo 20 de milioane de dolari, euro sau nu mai știu ce care au fost aduse cu un avion sunt argumente mai mult decât suficiente pentru a pune sub semnul întrebării legalitatea desfășurării acestui scrutin electoral. Problema este cine controlează acest proces”, a remarcat Anatol Țăranu. Analistul politic opinează că, cel mai probabil, după alegeri, oamenii trebuie să se aștepte la o coaliție de stânga, lucru care ar diminua intensitatea cursului european în Republica Moldova.

Și analistul politic Vladimir Socor, citat de Cotidianul, vorbește de o coaliție de stânga și că guvernele occidentale se pregătesc de aceasta. El s-a referit și la implicarea Rusiei în alegerile de la Chișinău, precizând că „mijloacele” Kremlinului de a mai promova socialiștii s-au epuizat și că influența Moscovei în Republica Moldova este una tot mai redusă.

Această campanie electorală a fost ca un teasc. Doar că nu a scos vinul din candidați, ci mizeria și corupția”, comentează Alexandru Vakulovski pe Deschide.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
3
Sat
4
Sun
5
Mon
6
Tue
6
Arhivă Radio Chișinău