ZdG | Relațiile care formează arborele genealogic al sistemului judiciar din R.Moldova (Revista presei)

  • 28 Septembrie 2017 10:13
ZdG | Relațiile care formează arborele genealogic al sistemului judiciar din R.Moldova (Revista presei)

Revista presei din 28 septembrie 2017

Ziarul Național discută într-un interviu cu deputatul Lilian Carp despre migrația deputaților dintr-un partid în circumstanțe politice dubioase. El crede că atunci când Partidul Liberal a decis să facă alianță cu democrații a făcut „o greșeală tactică” de la care i se trag astăzi toate problemele. Mai mult, deputatul este de părere că Partidul Democrat și-ar fi atins obiectivele și din parteneriatul cu socialiștii, iar acum începe „să-și înlăture oponentul”. Prima lecție i-ar fi fost dată președintelui Igor Dodon chiar marți seara, când a fost reținut Grigore Policinschi de la Dubăsari. Potrivit lui Lilian Carp, dânsul cocheta deja cu socialiștii și ar fi fost un potențial candidat la alegerile parlamentare, chiar ar fi câștigat „la pas” circumscripția. Deputatul susține că există un parteneriat între PD și PSRM pe anumite segmente, dar apar deja și anumite probleme. PD-ul vede că acest parteneriat a fost mai mult benefic PSRM-ului, a crescut în sondaje, dar democrații nu au obținut ce și-au dorit.

Ziarul de Gardă relevă relațiile care formează arborele genealogic al sistemului judiciar din R. Moldova. Din același număr, aflați ce se întâmplă la un an de la reținerea judecătorilor suspectați de spălarea a 20 de miliarde de dolari, iar din alt material al Ziarului de Gardă aflăm cum decurge etapa finală a concursului pentru șefia Autorității Naționale de Integritate, care trebuie să verifice averile funcționarilor.

Timpul reține explicația ambasadorului Ucrainei la Chișinău de ce Dodon este indezirabil la Kiev. Vizita la Kiev a președintelui Republicii Moldova nu este posibilă în viitorul apropiat pentru că Igor Dodon nu manifesta respect pentru integritatea teritorială a Ucrainei și vorbește despre un „război civil” în Donbas, a declarat ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatîșin, pentru newsmaker.md. Publicația amintește că în timpul campaniei sale electorale, Igor Dodon a declarat că peninsula Crimeea aparține Rusiei.  

Într-un editorial pe portalul Deschide.md, scriitorul Alexandru Vakulovski se întreabă „Ce-i rămâne lui Dodon, ca președinte? Să organizeze cumătrii și chefuri la reședința prezidențială, să se plimbe în fiecare lună la Moscova, să-și cumpere aparate foto cu prețuri astronomice. Mai nou a devenit un fel de manager muzical, impresariază trupe. E "patron" de evenimente. Avem noi nevoie de un astfel de președinte? Sigur că nu. Dar problema nu e doar Dodon. Ci faptul că a mai dispărut o funcție importantă din stat”, scrie autorul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău