ZdG | Primul judecător din R. Moldova condamnat la 7 ani de închisoare pentru îmbogățire ilicită rămâne în funcția de judecător

  • 21 Noiembrie 2021 13:15
ZdG | Primul judecător din R. Moldova condamnat la 7 ani de închisoare pentru îmbogățire ilicită rămâne în funcția de judecător

Oleg Melniciuc, primul judecător care a ajuns pe banca acuzaților pentru îmbogățire ilicită și care la 3 septembrie curent a fost condamnat de Judecătoria Anenii Noi la șapte ani de închisoare cu executare, rămâne în funcția de judecător, informează Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, asta după ce Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție (CSJ) a respins drept inadmisibil recursul depus de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) împotriva hotărârii Curții de Apel Chișinău care a decis anularea actului prin care magistratul Oleg Melniciuc a fost suspendat din funcție.

Între timp, Melniciuc a atacat la Curtea de Apel Chișinău sentința Judecătoriei Chișinău prin care a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru îmbogățire ilicită.

Menționăm că, potrivit procurorilor, magistratul și soția sa au cheltuit peste 2 milioane de lei în perioada anilor 2014-2016, deși indicau în declarațiile de avere venituri totale de peste un milion 400 de mii de lei. În declarația de avere pentru anul 2016, el a omis includerea a unui venit de 48 000 lei, obținut de la un cetățean și a indicat o valoare de două ori mai mică a unui automobil la un preț real de aproape 900 de mii de lei.

Magistratul nu-și recunoaște vina. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Sat
11
Sun
12
Mon
14
Tue
12
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău