ZdG | Ion Talpa este noul președinte al Curții de Apel Bălți

  • 05 Octombrie 2021 09:35
ZdG | Ion Talpa este noul președinte al Curții de Apel Bălți

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au desemnat în cadrul ședinței de marți, 28 septembrie, președintele Curții de Apel (CA) Bălți, pe judecătorul Ion Talpa. Astfel, magistratul va exercita funcția de președinte al CA Bălți pentru următorii patru ani, scrie zdg.md.

„Cu 7 voturi pro ai membrilor CSM se propune numirea domnului Talpa în funcția de președinte pe un termen de 4 ani”, a declarat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Ion Talpa este judecător din 2005, când a început să activeze la Judecătoria Bălți, unde a devenit ulterior vicepreședinte al instanței. În 2013 a fost promovat în funcția de judecător la CA Bălți, vicepreședinte, iar la sfârșitul lunii trecute a fost numit vicepreședinte al CA Bălți. Totodată, Talpa este membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor din subordinea CSM. În privința acestuia a fost intentată o procedură disciplinară, care a fost încetată în 2016, deoarece nu au fost întrunite elemente ale abaterii disciplinare.

Înainte ca membrii CSM să intre în deliberări, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, i-a luat la întrebări pe cei doi candidați la funcția de președinte al Curții de Apel Bălți în legătură cu bunurile indicate în declarațiile de avere și interese persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:5,14 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău