ZdG | Directorul Agenției pentru Supraveghere Tehnică și fost administrator al companiei Finpar Invest, controlată de familia Plahotniuc, a fost numit președinte al raionului Ialoveni

  • 20 Martie 2019 14:29
ZdG | Directorul Agenției pentru Supraveghere Tehnică și fost administrator al companiei Finpar Invest, controlată de familia Plahotniuc, a fost numit președinte al raionului Ialoveni

Ghenadie Sajin, directorul Agenției pentru Supraveghere Tehnică și fost administrator al companiei Finpar Invest, controlată de familia Plahotniuc, a fost instalat în funcția de președinte al raionului Ialoveni, la scurt timp după ce Lilian Carmanu și-a anunțat demisia. Carmanu a fost numit la rândul său în funcția de vicepreședinte al raionului.

Schimbările din fruntea raionului Ialoveni au avut loc în urmă cu aproximativ 10 zile, potrivit ZdG.

De atunci, reporterul publicației l-a contactat pe Ghenadie Sajin pentru a-l întreba dacă acesta și-a dat demisia din funcția de director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Inițial, acesta nu a răspuns la telefon, iar ieri, 19 martie, acesta nega informația despre demisia sa din fruntea Agenției pentru Supraveghere Tehnică.

Contactat telefonic repetat, la 19 martie curent, Sajin a declarat pentru Ziarul de Gardă că deocamdată nu preconizează să plece de la șefia Agenției pentru Supraveghere Tehnică. 

Ghenadie Sajin este președintele Organizației Teritoriale Ialoveni a Partidului Democrat din Moldova. Este fost administrator al companiei Finpar Invest, care aparține lui Vladimir Plahotniuc, președintele PDM.

Sajin a fost numit în aprilie 2015, director al Inspecției de Stat în Construcții. În 2018, acesta a devenit șef al Agenției pentru Supraveghere Tehnică, instituție care a preluat funcțiile Inspecției.

Demisia lui Lilian Carmanu din fruntea raionului Ialoveni vine la aproape o lună de la alegerile parlamentare din 24 februarie. La acel scrutin, Monica Babuc, candidatul Partidului Democrat din Moldova în circumscripția Ialoveni, susținut de președintele raionului, Lilian Carmanu, a fost învins de candidatul Blocului ACUM, Liviu Vovc.

Sursele ZdG care anunțau schimbările din fruntea raionului Ialoveni încă acum 10 zile afirmă că acestea au legătură cu rezultatele obținute de PDM în alegerile parlamentare în raion. Totodată, aceleași surse susțineau că numirea lui Sajin în fruntea raionului nu ar fi fost agreată de fostul șef al Agenției pentru Supraveghere Tehnică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
20
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,1 m/s
Thu
21
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Mon
22

Curs oficial BNM 16 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5315 0.0927
USD 17.0715 -0.0243
RON 4.0321 0.0186
UAH 0.6291 -0.0011
RUB 0.2405 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău