ZdG: „Borsetka” de sub minimul de existență. Venituri de o mie de lei pe lună și datorii de 6 milioane de lei (Revista națională)

  • 14 Ianuarie 2019 09:27
ZdG: „Borsetka” de sub minimul de existență. Venituri de o mie de lei pe lună și datorii de 6 milioane de lei (Revista națională)

„Dintotdeauna Moldova a avut un singur „stăpân” – sistemul! - titrează portalul Tribuna, care analizează sistemul politic din R. Moldova. Potrivit autorului, acesta e un fel de moștenire de la fosta URSS, unde exista o castă privilegiată de demnitari de stat, cu câteva ramuri, puternic concrescute între ele și bine consolidate.

Sistemul e constituit din câțiva procurori, judecători, colaboratori ai diferitor structuri de forță, dar și ai altor structuri de stat, care rareori ies în prim plan, dar care controlează în totalitate domeniile din care fac parte, inclusiv îi controlează abil și pe mulți dintre conducătorii care le sunt plasați de puterea politică”. Totodată, autorul atenționează că după alegerile parlamentare nimic nu se va schimba.

Tribuna mai analizează și câteva posibile scenarii după alegerile parlamentare din data de 24 februarie.  „Primul scenariu – socialiștii preiau guvernarea - e un scenariu cât se poate de real, scrie publicația, referindu-se la datele sondajelor. Potrivit publicației, socialiștii ar putea constituie o coaliție de guvernare cu democrații. „Acest scenariu trebuie luat în calcul măcar și din punct de vedere pur teoretic, chiar dacă cele două partide resping categoric posibilitatea lui. Iar platforma pro Moldova ar putea fi baza politică ce ar reuni cele două formațiuni. Tribuna mai scrie că socialiștii ar putea constitui o coaliție de guvernare și „cu unii deputați neafiliați, care, cu siguranță, vor apărea după alegeri în Parlament”. „Dacă nu le vor ajunge doar câteva mandate pentru a forma majoritatea parlamentară, socialiștii cu siguranță vor examina un astfel de scenariu. Poate chiar mai degrabă decât un scenariu privind guvernarea împreună cu PDM”, mai notează autorul.

Ziarul de Gardă scrie despre veniturile secretarului general al PDM, Constantin Botnari. „Borsetka” de sub minimul de existență. Venituri de o mie de lei pe lună și datorii de 6 milioane de lei – titrează publicația. Cunoscut ca fiind unul din cei mai de încredere oameni ai lui Vlad Plahotniuc, el susține că, în ultimii doi ani, a avut venituri oficiale de doar 1098 de lei lunar.  Mai exact, în perioada 2017-2018, Botnari indică venituri totale de 26,3 mii de lei pe care i-a încasat de la Partidul Democrat din Moldova. El a mai obținut, din dobânzi bancare, 548 de dolari și 7500 de lei.

Timpul informează că unionistul George Simion candidează la europarlamentare: "România Mare în Europa" înseamnă Basarabia unită cu țara, declară unionistul. Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc la sfârșitul lunii mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău