Zborurilor pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume ar putea fi suspendate, din cauza activiștilor pentru climă

  • 29 August 2019 12:24
Zborurilor pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume ar putea fi suspendate, din cauza activiștilor pentru climă

Activiștii britanici care militează împotriva modificărilor climatice au anunțat joi că vor lansa drone-jucărie pe Aeroportul Heathrow din Londra începând din 13 septembrie, în cadrul unei acțiuni care va determina, cel mai probabil, menținerea la sol a tuturor avioanelor. Ei vor astfel să preseze guvernul Marii Britanii să adopte măsuri mai dure pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, relatează Reuters, citat de Agerpres și digi24.

Grupul ecologist, intitulat Heathrow Pause, a precizat că va lansa drone-jucărie în zonele restricționate ale aeroportului, dar aflate în afara traseelor de zbor ale avioanelor. Reprezentanții grupului consideră că această acțiune va determina conducerea aeroportului londonez să mențină la sol toate aparatele de zbor și să amâne astfel toate cursele.

Aceasta este o acțiune simbolică, folosim o portiță legislativă și sacrificiul participanților pentru a atrage atenția asupra celei mai grave și mai urgente crize umanitare cu care ne-am confruntat vreodată, au declarat reprezentanții grupului.

Lipsa de acțiune a guvernului în ceea ce privește schimbările climatice și catastrofa care se profilează legată de expansiunea aeroportului nu ne dau de ales și ne obligă să acționăm, au adăugat ei.

Heathrow este cel mai mare aeroport din Europa.

O purtătoare de cuvânt de la Aeroportul Heathrow a refuzat să facă declarații pe această temă.

Activiștii de mediu din grupul Heathrow Pause au spus că dronele nu vor fi lansate la înălțimi care să depășească nivelul capetelor călătorilor și că vor transmite administratorilor aeroportului londonez o notificare prealabilă cu o oră înainte de debutul acțiunii.

sursa: digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău