Zborurile spre și dinspre Grecia vor fi paralizate joi de o grevă națională

  • 14 Martie 2023 19:59
Zborurile spre și dinspre Grecia vor fi paralizate joi de o grevă națională

Zborurile cu avionul spre și dinspre aeroporturile din Grecia vor fi paralizate joi, când controlorii de trafic aerian și angajații din sectorul aviației civile se vor alătura unei greve naționale de 24 de ore, în semn de protest față de accidentul de tren din seara zilei de 28 februarie, cel mai grav din această țară, transmite Reuters.

Greva generală, declanșată de cele mai mari sindicate din sectorul public și privat din Grecia, este ultimul dintr-o serie de proteste față de Guvernul conservator și o clasă politică ce a ignorat, în mod repetat, apelurile sindicatelor cu privire la măsuri de siguranță.

În ziua de 16 martie, toate zborurile cu avionul vor fi oprite între ora locală 12:01 a.m. și miezul nopții (10:01 GMT - 22:00 GMT) urmând să fie efectuate doar zborurile de survolare, zborurile de urgență precum și zborurile de căutare și salvare, a declarat un oficial din cadrul Autorității Aeronautice Civile din Grecia pentru Reuters, citată de Agerpres.

Companiile aeriene Aegean Airlines și Olympic Air au anunțat că au fost nevoite să anuleze toate zborurile pe rute interne și internaționale programate pentru ziua de joi.

În total, sute de zboruri ar urma să fie afectate joi pe cele aproximativ 40 de aeroporturi din Grecia. De asemenea, navele vor rămâne la chei în porturile din Grecia din cauza grevei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău