Zborurile companiei Lufthansa au revenit la normal

  • 10 Septembrie 2015 18:52
Zborurile companiei Lufthansa au revenit la normal

Zborurile companiei aeriene germane Lufthansa au revenit joi, 10 septembrie, la normal, după ce un tribunal a decis că greva piloților este ilegală.

Cu toate acestea liderii sindicali au avertizat că analizează toate opțiunile, ceea ce înseamnă că ar putea apărea noi întreruperi, transmite Agerpres.

Miercuri, un tribunal pentru litigii de muncă din Frankfurt a hotărât că a 13-a grevă din ultimele 18 luni declanșată de sindicatul piloților este ilegală deoarece nu este direcționată spre atingerea unui obiectiv concret vizând salariile ci pare mai degrabă direcționată spre blocarea planurilor companiei Lufthansa de a-și extinde subsidiarele low-cost.

Disputa dintre sindicate și conducerea companiei Lufthansa a pornit inițial de la intenția echipei de conducere de a elimina sistemul de pensionare anticipată care le permite piloților să se pensioneze la 55 de ani. Piloții de la Lufthansa vor să-și păstreze posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani cu 60% din salariu, înainte de a ajunge la vârsta oficială de pensionare de 65 de ani. Între timp sindicatul piloților a luat în vizor și planurile Lufthansa de a înființa o nouă divizie low-cost numită Eurowings, cu sediul în Austria, care va plăti salarii mai mici decât în Germania și de asemenea va prelua o parte din rute în cadrul reorganizării operațiunilor grupului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău