Zborurile charter anunțate de Renato Usatîi nu vor mai avea loc

  • 09 Aprilie 2020 08:40
Zborurile charter anunțate de Renato Usatîi nu vor mai avea loc

Cursele charter prin care primarul orașului Bălți Renato Usatîi anunța că moldovenii blocați în statele europene din cauza COVID-190 vor fi aduși acasă prin aeroportul din Iași, România, nu vor mai avea loc. Deși oficialul anunță că numărul persoanelor care i s-au adresat pentru ajutor ar fi mai mare decât cel de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, problema cu care se confruntă în organizarea curselor nu poate fi soluționată, notează IPN.

„Nu pot soluționa astăzi problema pentru că Ministerul de Externe al Republicii Moldova trebuie să permită Ministerului de Externe al României ca cetățenii moldoveni să aterizeze pe aeroportul din Iași. Aceasta este problema cu care mă confrunt”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la postul de televiziune TV8.

Liderul Partidului Nostru afirmă că toate detaliile organizatorice au fost discutate cu directorul aeroportului Iași, mai puțin un detaliu, faptul că toate persoanele sunt cetățeni ai Republici Moldova, fără cetățenie română.

„Din start mi s-a spus că se poate, dar când au văzut că este vorba doar de cetățeni moldoveni, autoritățile mi-au spus „stați puțin”. În primele liste i-am adunat pe toți cei care sunt cu cetățenie dublă”, a adăugat primarul orașului Bălți.

Întrebat în concluzie dacă aceste curse vor mai avea loc, Renato Usatîi nu a oferit un răspuns clar. Totodată, acesta a precizat că nu a promis cetățenilor că-i va aduce acasă, ci doar „a propus”.

Anterior, Renato Usatîi a organizat o cursă charter pentru a aduce acasă cetățeni moldoveni din Franța.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău