Zborurile către La Palma, suspendate din nou din cauza cantității mari de cenușă vulcanică

  • 14 Decembrie 2021 19:20
Zborurile către La Palma, suspendate din nou din cauza cantității mari de cenușă vulcanică

Cursele aeriene au fost întrerupte marți către insula spaniolă La Palma, din arhipelagul Canarelor, din cauza erupției neîntrerupte a vulcanului Cumbre Vieja, relatează dpa potrivit Agerpres.

Compania aeriană regională Binter a declarat că a luat decizia de a suspenda traficul aerian din cauza nivelului ridicat de cenușă vulcanică din aer, în condițiile în care vânturile împing norii spre est, către aeroport.

Luni a avut loc o explozie violentă, cu cantități mari de gaze și lavă emise de vulcan, în timp ce activitatea vulcanică a scăzut semnificativ marți, potrivit postului public RTVE.

Vulcanologul Ruben Lopez a declarat că această ultimă modificare în activitatea vulcanului nu înseamnă sfârșitul erupției. Au existat scurte perioade de calm în timpul erupției care durează de trei luni, cea mai recentă fiind înregistrată duminică. Lopez a afirmat că ulterior fluxul de lavă a fost și mai violent, potrivit RTVE.

Erupția vulcanului a distrus aproape 2.900 de clădiri, forțând aproximativ 7.000 de persoane să-și părăsească locuințele.

Un strat de lavă de un metru grosime, cu o temperatură de circa 1.000 de grade Celsius, a acoperit aproximativ 1.200 de hectare de teren pe insulă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău