Zboruri directe din Moldova în SUA. Semnarea unui Acord în acest sens, aprobat de Guvern

  • 12 August 2021 18:10
Zboruri directe din Moldova în SUA. Semnarea unui Acord în acest sens, aprobat de Guvern

Deschiderea pieței aeriene din Republica Moldova și diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău, facilitând, totodată, accesul la piața din America de Nord, ar putea fi posibilă în curând în Moldova. Cabinetul de Miniștri a aprobat semnarea unui Acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian, transmite IPN.

„Odată semnat acest acord, vom putea avea zboruri directe din Chișinău către Statele Unite ale Americii. Sper să le avem cât mai repede”, a spus viceprim-ministrului, minister al infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu.

Potrivit lui, acordul urmează să reglementeze pentru prima dată relațiile de cooperare în domeniul transporturilor aeriene dintre ambele state. Documentul stabilește principiile de prestare a serviciilor aeriene bilaterale, cuprinzând norme privind siguranța și securitatea aeronautică, precum și modul de eliberare și recunoaștere reciprocă a certificatelor de navigabilitate a navelor și a certificatelor de competență ale membrilor de echipaj.

Implementarea prevederilor Acordului nu necesită surse financiare din bugetul de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:0 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău