Zboruri anulate pe aeroportul din Frankfurt din cauza unei pene informatice

  • 25 Martie 2019 15:51
Zboruri anulate pe aeroportul din Frankfurt din cauza unei pene informatice

Zeci de zboruri au fost anulate luni, la Frankfurt, din cauza unei pene informatice care a afectat cel mai important aeroport german, în timp ce Germania dorește să evite un nou haos în transportul aviatic vara aceasta, informează AFP, potrivit Agerpres.

La plecări și sosiri pe aeroportul din Frankfurt, în jur de 60 de zboruri au fost anulate din cauza acestei probleme informatice descoperite miercurea trecută și care afectează softurile de organizare a traficului la unul dintre cele patru centre de control germane, cel din Langen, în landul Hessa.

În mod obișnuit, al patrulea hub european gestionează circa 1.400 de decolări și aterizări pe zi.

Potrivit Autorității pentru securitate aeriană DFS, responsabilă de centrele de control, pana a afectat un sistem ce transmite informații despre zboruri, cum sunt cele privind tipul de avion sau ruta prevăzută.

"Securitatea transportului aerian nu a fost afectată", a precizat DFS într-un comunicat, însă traficul în zona controlată de centrul din Langen a fost redus cu un sfert.

Această pană a intervenit în condițiile în care Germania încearcă să evite ca întârzierile și anulările de zboruri să se înmulțească în această vară.

Primul grup european de transport aerian, Lufthansa, a atenționat de altfel luna aceasta împotriva unei "gâtuiri" a infrastructurilor, date fiind dificultățile întâmpinate de aeroporturi și controlorii aerieni în gestionarea creșterea traficului.

''Traficul aerian crește de mai mulți ani într-un mod disproporționat (...) Investițiile în infrastructură nu reușesc să țină pasul cu acest ritm'', a avertizat directorul general al companiei Lufthansa, Cartsen Spohr, în contextul în care vara trecută pe aeroporturile germane s-au înregistrat tot mai multe întârzieri și anulări de zboruri.

DFS duce lipsă în special de controlori de trafic aerian, iar aeroportul din Frankfurt este foarte criticat pentru ineficacitatea controalelor sale de securitate.

Actorii traficului aerian - companii, aeroporturi și DFS - urmează să participe joi la o întâlnire cu guvernul german, pentru a încerca să limiteze perturbările vara aceasta.

Sursa: Agerpres 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău