Zaharova a reacționat la propunerea lui Klimkin referitoare la "Regimentul nemuritor"

  • 03 Mai 2019 18:00
Zaharova a reacționat la propunerea lui Klimkin referitoare la

Purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, a reacționat la propunerea ministrului de externe al Ucarinei, Pavlo Klimkin, referitoare la organizarea în Ucraina a unui "Regiment nemuritor" alternativ. "Doar să nu uite să-l cheme pe Saakașvili. Asta în primul rând, scrie Rador.

În al doilea rând, mult mai corect este ca în aceste zile să iei în mână portretele celor torturați de susținătorii lui Bandera și de alți colaboraționiști ucraineni", a scris diplomatul rus pe Facebook. Zaharova a reamintit faptul că mulți ucraineni sărbătoresc ziua de naștere a lui Stepan Bandera, dar uită de cei care au avut de suferit din cauza lui.

După cum relatează RIA - Novosti, Klimkin îi sfătuise pe cetățeni să iasă pe străzile orașelor ucrainene cu portrete ale "ucrainenilor torturați de represiunile staliniste". În acest fel ministrul ucrainean al apărării l-a sprijinit pe utilizatorul de Facebook care propusese organizarea unui "Regiment nemuritor" alternativ. Declarația lui Klimkin a fost criticată dur în Rusia; între alții, senatorul Serghei Țekov a calificat ideea lui Klimkin ca fiind absurdă și a arătat că acesta și-a uitat definitiv strămoșii și "s-a încurcat cu desăvârșire" în problemele de istorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău