Baschet: NBA - Starul James Harden vine în ajutorul sinistraților din Houston

  • 22 Februarie 2021 14:16
Baschet: NBA - Starul James Harden vine în ajutorul sinistraților din Houston

James Harden, starul echipei Brooklyn Nets și al ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), a decis să vină în ajutorul locuitorilor din Houston afectați de recentul valul de frig care a lovit statul Texas, informează cotidianul sportiv L'Equipe, preluat de AGERPRES.

 

 Chiar dacă nu s-a despărțit în termeni tocmai buni de echipa Houston Rockets în această iarnă, când a semnat cu Nets, Harden nu a uitat orașul texan, în care a jucat în ultimii nouă ani. El a donat deja mii de porții de mâncare persoanelor afectate.

Duminică seara, după victoria obținută de Brooklyn Nets în fața formației Los Angeles Clippers (112-108), James Harden a vorbit despre ajutorul pe care încearcă să-l dea oamenilor din Houston, după ce vremea nefavorabilă a generat mari sincope în furnizarea energiei electrice, precum și probleme cu conductele de apă în tot Texasul.

"Discut zilnic la telefon pentru a încerca să am un impact în favoarea acestui oraș care mi-a oferită atât de multă dragoste și respect, când am fost acolo. Pentru mine, Houston înseamnă acasă", a declarat jucătorul desemnat MVP-ul sezonului în 2018, când evolua pentru Rockets.

Despre situația dificilă din Texas, unde starea de dezastru natural a fost decretată de guvernul federal, Harden a detaliat: "Este fără îndoială chiar mai devastator decât un uragan, pentru că știm cu adevărat câți oameni sunt afectați, fără electricitate, fără apă, fără să se poată hrăni sau părăsi locuințele".

Acțiunile întreprinse de James Harden și familia sa vizează în principal furnizarea de sprijin de urgență. "Încercăm să oferim cât mai multă mâncare posibilă", a confirmat el. după ce a donat deja 3.000 de porții de mâncare în cursul săptămânii trecute, prin intermediul noului său restaurant "Thirteen" (cu referire, desigur, la numărul său de pe tricou - 13).

"Vrem să oferim și apă. Săptămâna aceasta vor fi o mulțime de livrări și voi posta despre ele", a mai spus el, adăugând că face demersuri, de asemenea, pentru a-i ajuta pe oameni să își repare conductele de apă afectate de vremea rea.

Nu este pentru prima oară când James Harden, care a jucat la Houston între 2012 și 2021, se implică pentru a-i ajuta pe locuitorii acestui oraș. În 2017, el a donat un milion de dolari după trecerea devastatoare a uraganului Harvey, iar anul trecut a donat produse de primă necesitate pentru 5.000 de familii din regiunea Houston.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău