Yurii Feodorov, expert militar rus: Contingentul militar rus din regiunea transnistreană a Republicii Moldova nu reprezintă nimic din perspectivă militară

  • 13 Martie 10:22
Yurii Feodorov, expert militar rus: Contingentul militar rus din regiunea transnistreană a Republicii Moldova nu reprezintă nimic din perspectivă militară

Expertul militar rus Yurii Feodorov a declarat într-un interviu oferit TVR MOLDOVA că, din perspectivă militară, contingentul rus din regiunea transnistreană a Republicii Moldova nu reprezintă practic nimic, fiind izolat de Rusia.

„Potrivit estimărilor numărului de militari ai contingentului, acesta ar fi între 1500 și trei mii de militari înarmați slab. Ei nu dispun de tancuri, de mașini blindate de infanterie... Au câteva transportatoare blindate, dar nu este exact ceea ce ar trebui pentru un conflict militar major. Nu, eu cred că din punct de vedere militar acest contingent nu reprezintă o amenințare deosebită pentru Chișinău, dar e deranjant însuși faptul că acest contingent se află pe teritoriul unui stat independent și suveran, precum este Republica Moldova, iar regiunea transnistreană este o parte a Republicii Moldova”, a declarat expertul militar rus în interviu.

Potrivit lui Yurii Feodorov, serviciul militar din regiunea transnistreană este efectuat de tineri născuți acolo, care sunt încorporați în armata rusă.

„Este o încălcare a suveranității. Mai ales că ei se află acolo fără să fie invitați în pofida existenței unui guvern legitim și suveran al Republicii Moldova. Din câte înțeleg, asta nu poate să încânte guvernul de la Chișinău. Se pune problema, precum au făcut-o și conducerile anterioare, privind retragerea acestor trupe, dar (n.r. rușii) nu vor. Așa că rămân ilegal și nechemate acolo. Cred că mai devreme sau mai târziu vor trebui să plece. Nu au încotro”, a spus Yurii Feodorov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău