YouTube a restricționat accesul la conturile unor televiziuni ucrainene acuzate de propagandă pro-Kremlin

  • 24 Aprilie 2021 15:42
YouTube a restricționat accesul la conturile unor televiziuni ucrainene acuzate de propagandă pro-Kremlin

YouTube a blocat conturile televiziunilor ucrainene "112", "NewsOne" și "ZIK", vizate de sancțiuni ale Consiliului de Securitate și Apărare Națională din Ucraina - scrie, sâmbătă, ziarul Korrespondent.

Toate cele trei canale de YouTube ale televiziunilor respective nu mai pot fi accesate de pe teritoriul Ucrainei. Ziarul Korrespondent amintește că, la începutul lunii februarie, Ministerul Culturii de la Kiev a cerut YouTube să blocheze conturile televiziunilor "112", "NewsOne" și "ZIK", iar, săptămâna trecută, ministrul ucrainean al culturii, Oleksandr Tkacenko, a acuzat că "YouTube nu a reacționat la solicitarea Kievului".

Pe data de 2 februarie 2021, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a emis un decret prin care a aprobat decizia Consiliului de Securitate și Apărare Națională a Ucrainei de a introduce sancțiuni împotriva a trei posturi de televiziune ucrainene (ZIK, 112, NewsOne) controlate de deputatul Viktor Medveciuk, un apropiat al Kremlinului. Interdicția aplicată de autorități prevede retragerea licențelor de emisie și a frecvențelor TV și blocarea conturilor pentru o perioadă inițială de cinci ani. Cele trei televiziuni, a căror emisie a fost oprită imediat, sunt acuzate de propagandă pro-Kremlin.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Tue
10
Arhivă Radio Chișinău