YouTube a închis mai multe canale ale separatiștilor proruși din estul Ucrainei

  • 04 Februarie 2022 12:51
YouTube a închis mai multe canale ale separatiștilor proruși din estul Ucrainei

Compania americană YouTube a închis canale ale separatiștilor proruși care luptă împotriva forțelor Kievului în estul Ucrainei, au anunțat vineri cei vizați, în toiul unor tensiuni ruso-occidentale fără precedent asupra acestui conflict, informează AFP, citat de AGERPRES.

Centrul de informare al Republicii Populare Lugansk, site-ul de informații oficial al teritoriului autoproclamat cu același nume, a anunțat că, "fără nicio explicație", canalul său de YouTube a fost închis.

Canalul este în prezent inaccesibil, iar în loc apare un mesaj care informează că "acest cont a fost închis din cauza nerespectării regulamentului comunității YouTube".

Mai multe alte canale separatiste afișau același mesaj, inclusiv canalele așa-zisului Minister al Informației și al "miliției populare" ale celui de-al doilea teritoriu separatist, Republica Populară Donețk.

Rusia este considerată, în pofida infirmărilor sale, instigatoarea războiului separatist care a izbucnit în estul Ucrainei în 2014, după anexarea rusă a Peninsulei Crimeea, ca represalii la o revoluție prooccidentală în țara vecină, scrie AFP.

Federația Rusă este acuzată acum de Occident că pregătește o invazie în Ucraina, acuzație pe care Moscova o dezminte, susținând că este, dimpotrivă, amenințată de NATO, care în 30 de ani s-a extins până la frontierele sale. Kremlinul consideră că detensionarea din jurul Ucrainei trebuie să prevadă o retragere a NATO din Europa de Est, cerere care a fost respinsă.

De asemenea, Rusia acuză cu regularitate marile platforme și rețele sociale, precum Facebook, Google sau YouTube, de încălcarea legilor ruse, prin menținerea unor conținuturi considerate ilegale, și a impus sancțiuni financiare împotriva lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău