Youth for Climate | Mii de tineri au mărșăluit la Bruxelles

  • 17 Ianuarie 2019 15:03
Youth for Climate | Mii de tineri au mărșăluit la Bruxelles

Un marș pentru climă a reunit joi 12.500 de tineri pe străzile din Bruxelles, potrivit poliției locale, pentru a doua ediție a unei inițiative lansate de elevi în favoarea unei politici climatice mai ambițioase, informează AFP.

Inițiativa "Youth for Climate" a fost lansată de elevi flamanzi care au decis să absenteze de la cursuri până când vor obține de la clasa politică măsuri pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, reușind să reunească aproape 3.000 de persoane săptămâna trecută. Elevilor flamanzi li s-au alăturat în această inițiativă și elevi francofoni.

"O spunem foarte clar că nu ne vom duce la cursuri până când nu vor fi luate măsuri ambițioase (pentru climă). De ce să frecventăm cursurile dacă nu avem viitor? Acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem politicienilor", a declarat Piero Amand, un elev în clasă terminală, la postul de radio La Premiere.

Una dintre organizatoare, Anuna de Wever, și-a exprimat satisfacția în legătură cu numărul mare de persoane prezente joi. "Este un semnal incredibil, care nu poate fi ignorat", a declarat ea pentru agenția de presă Belga.

"Ce vrem noi? Dreptate pentru climă", scandau participanții, potrivit agenției.

La începutul lui decembrie, o tânără suedeză în vârstă de 15 de ani, Greta Thunberg, a uimit opinia publică în timpul Conferinței Anuale a Organizației Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP24) desfășurată la Katowice (Polonia), cu pledoaria sa pentru generațiile viitoare. Tânăra a devenit o persoană marcantă printre tinerii care se mobilizează din ce în ce mai mult pentru climă peste tot în lume, cerându-le decidenților politici și întreprinderilor să reducă emisiile de gaz cu efect de seră.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău