Yemen | ONU anunță moartea a 26 de copii în lovituri ale coaliției conduse de Arabia Saudită

  • 25 August 2018 12:29
Yemen | ONU anunță moartea a 26 de copii în lovituri ale coaliției conduse de Arabia Saudită

26 de copii și-au pierdut viața în Yemen în lovituri ale coaliției conduse de Arabia Saudită, au anunțat vineri responsabili ai Națiunilor Unite, lansând din nou apeluri la anchete independente asupra atacurilor vizând civili, relatează AFP.

Cel puțin 22 de copii și patru femei au murit într-una dintre lovituri în timp ce fugeau din calea luptelor din regiunea Ad Durayhimi, la sud de orașul Al Hudaydah, aflată sub controlul rebelilor, a informat secretarul general al ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock.

Alți patru copii au fost uciși, tot joi, într-o altă lovitură aeriană în aceeași regiune.

"Este pentru a doua oară în două săptămâni când o lovitură aeriană efectuată de coaliția condusă de Arabia Saudită duce la moartea a zeci de victime civile", a acuzat Mark Lowcock într-un comunicat.

La 9 august, un raid aerian în provincia Saada, o zonă controlată de rebeli, deja atribuit acestei coaliții militare, a lovit un autobuz care transporta copii, omorând 40 dintre aceștia și determinându-l pe secretarul general al ONU să solicite o anchetă independentă.

Agenția de presă a rebelilor, Saba, a transmis că raidul aerian de joi a lovit un autobuz și o casă, dar Emiratele Arabe Unite, actor-cheie al coaliției, i-au acuzat pe rebelii houthi că se află în spatele loviturii.

Războiul din Yemen a făcut peste 10.000 de morți după intervenția coaliției sub comandament saudit, în martie 2015, împotriva rebelilor houthi și a provocat 'cea mai gravă criză umanitară' actuală din lume, potrivit ONU, relatează Agepres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău