Yemen | 138 de rebeli houthi au fost uciși în noi raiduri, susține coaliția condusă de Arabia Saudită

  • 07 Noiembrie 2021 17:20
Yemen | 138 de rebeli houthi au fost uciși în noi raiduri, susține coaliția condusă de Arabia Saudită

Coaliția militară condusă de Arabia Saudită în Yemen a transmis duminică faptul că a ucis 138 de rebeli houthi în ultimele 24 de ore în noi raiduri în jurul orașului Marib, ultimul bastion loialist în nordul țării, devastat de război, relatează AFP.

Coaliția, care sprijină guvernul din 2015, susține aproape zilnic, de o circa o lună, că le-a produs pierderi importante rebelilor, fapt care nu i-a împiedicat pe aceștia să avanseze spre Marib, capitala provinciei cu același nume, bogată în petrol, notează Agerpres.

Bilanțurile transmise de coaliție nu pot fi verificate din surse independente, iar rebelii houthi nu își comunică decât extrem de rar pierderile.

Au fost distruse 17 vehicule militare și au fost uciși 138 de insurgenți în raiduri aeriene care au vizat două regiuni din jurul Marib, al-Jouba (la sud de oraș) și Al-Kassara (la nord), a precizat coaliția într-un comunicat difuzat de agenția oficială de presă saudită SPA.

De la declanșarea războiului în 2014, rebelii houthi, apropiați de Iran, au preluat controlul progresiv asupra unei mari părți din nordul Yemenului, cu excepția Marib. Pierderea acestei provincii strategice ar fi un dezastru pentru guvern și pentru aliatul său saudit.

În șapte ani, războiul a aruncat Yemenul într-una din cele mai grave drame umanitare din lume, conform ONU. Peste două treimi din populație depind de ajutorul internațional.

Zeci de mii de persoane, majoritatea civili, au fost uciși și milioane de oameni au fost strămutați, conform organizațiilor internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău