Yahoo pleacă definitiv din China din cauza mediului de afaceri și juridic

  • 02 Noiembrie 2021 14:15
Yahoo pleacă definitiv din China din cauza mediului de afaceri și juridic

Yahoo Inc. a anunțat marți că se retrage din China din cauza „mediului de afaceri și juridic tot mai solicitant”, informează Associated Press, potrivit hotnews.ro.

Compania a transmis că serviciile sale nu mai sunt accesibile din China continentală începând cu 1 noiembrie, potrivit sursei citate.
 
„Yahoo rămâne dedicat cu privire la drepturile utilizatorilor nostri și la la un internet liber și deschis. Mulțumim utilizatorilor noștri pentru sprijinul arătat”, se arată în comunicat.
 
Yahoo este a doua mare companie americană de tehnologie care, în ultimele săptămâni, își reduce operațiunile în China.
 
Luna trecută, LinkedIn - platformă a Microsoft - a spus că își va închide site-ul chinez, înlocuindu-l cu o platformă de recrutare.
 
În ultimii ani, Yahoo și-a redus operațiunile în China, iar în 2015 și-a închis biroul din Beijing. Retragerea de pe piața chineză este mai mult simbolică, având în vedere că unele servicii ale sale erau deja blocate în țară.
 
Yahoo avea servicii de muzică și e-mail în China, dar ambele au fost oprite la începutul anilor 2010.
 
Autoritățile chineze mențin un control ferm al internetului și cer companiilor care activează în țară să își cenzureze conținutul și cuvintele cheie socotite sensibile din punct de vedere politic și inadecvate.
 
China a blocat majoritatea rețelelor de socializare și motoarelor de căutare internaționale, precum Facebook și Google. Utilizatorii chinezi care vor să acceseze aceste servicii ocolesc blocajul folosind o rețea privată virtuală (VPN).(News.ro)
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău