Yachting | Francis Joyon a stabilit un nou record de traversare a Atlanticului

  • 12 Iulie 2017 09:11
Yachting | Francis Joyon a stabilit un nou record de traversare a Atlanticului

Navigatorul francez Francis Joyon a stabilit miercuri un nou record de traversare solitară a Atlanticului într-o ambarcațiune cu vele (5 zile, 2 ore și 7 minute), îmbunătățind astfel cu 49 de minute performanța pe care o deținea din iunie 2013, informează AFP.

Joyon, un mare specialist al recordurilor în astfel de curse, reușise în urmă cu șase luni să stabilească un nou record al turului lumii cu echipaj, făcând înconjurul planetei în doar 40 de zile, scrie Agerpres.

Marinarul, în vârstă de 61 ani, a plecat joi, 6 iulie, la ora 23,30 GMT, de la New York, sosind miercuri, la ora 1,37 GMT, la Cap Lizard (Anglia), punctul de validare a recordurilor de traversare a Atlanticului.

Un observator din partea World Sailing Speed Record Council (WSSRC), organismul care omologhează recordurilor, a fost prezent în momentul sosirii lui Joyon.

Recordul stabilit de francez a fost unul surprinzător, în condițiile în care această cursă a fost la origine doar o călătorie de întoarcere după o competiție transatlantică. El a realizat performanța fără ajutorul unui ghidaj meteo și fără să aștepte o fereastră meteo favorabilă.

Un alt navigator francez, Thomas Coville, deținătorul recordului turului lumii în manieră solitară (49 zile), se află la rândul său la New York, în așteptarea unei ferestre meteo, pentru a încerca să doboare recordul de traversare a Atlanticului, un obiectiv care și l-a fixat în urmă cu câteva săptămâni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău