JO de la Tokyo: Startul ștafetei flăcării olimpice se va da fără spectatori (presă)

  • 09 Martie 2021 10:11
JO de la Tokyo: Startul ștafetei flăcării olimpice se va da fără spectatori (presă)

Ceremonia programată cu ocazia startului ștafetei flăcării olimpice a Jocurilor de la Tokyo se va desfășura fără spectatori, deși inițial la eveniment urmau să asiste circa 3.000 de persoane, anunță presa niponă, citată de AFP.

 

 Conform ziarului Yomiuri, organizatorii JO 2020 doresc să evite mulțimile la plecarea flăcării, pe 25 martie la Fukushima, însă publicul va avea voie să asiste ulterior la derularea ștafetei.

Comitetul de organizare Tokyo-2020 nu a fost disponibil imediat pentru a comenta aceste informații.

Responsabilii Jocurilor Olimpice din capitala Japoniei au anunțat, la sfârșitul lunii februarie, regulile stricte care vor trebui respectate de cei care doresc să vadă flacăra trecând, inclusiv interzicerea aplauzelor și purtarea obligatorie a unei măști.

Prezența în anumite puncte ale traseului va fi doar pe bază de rezervare, iar informațiile referitoare la purtătorii de torțe vor fi comunicate numai în ultimul moment, pentru a evita un public grupat, în conformitate cu directivele respective.

Anumite secțiuni ale ștafetei ar putea fi, de asemenea, anulate pentru a se evita riscul transmiterii coronavirusului, au mai precizat organizatorii.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate anul trecut din cauza pandemiei, sunt programate în perioada 23 iulie-8 august 2021, în ciuda persistenței crizei sanitare la nivel mondial.

Chestiunea sensibilă referitoare la prezența sau nu a spectatorilor din străinătate la întrecerile olimpice urmează să fie decisă până la sfârșitul lunii martie, dar organizatorii înclină deja către interzicerea acestora, conform presei locale.

O decizie privind capacitatea maximă a siturilor olimpice urmează, de pe altă parte, să fie anunțată în cursul lunii aprilie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău