Wuhan, orașul din China de unde s-a răspândit coronavirusul, a fost parțial redeschis

  • 28 Martie 2020 16:23
Wuhan, orașul din China de unde s-a răspândit coronavirusul, a fost parțial redeschis

Wuhan, orașul din China unde a început pandemia coronavirusului, s-a redeschis parțial sâmbătă, după mai mult de două luni de izolare, transmite BBC, potrivit g4media.ro.

Mulți pasageri au fost surprinși când soseau în gara din Wuhan. Potrivit autorităților, persoanelor li se permite să intre, dar nu și să plece.

Wuhan, capitala provinciei Hubei, a înregistrat peste 50.000 de cazuri de coronavirus. Cel puțin 3.000 de oameni din Hubei au murit din cauza bolii.

Dar aceste cifre au scăzut considerabil, conform informațiilor furnizate de China. Sâmbătă, statul a raportat 54 de cazuri noi apărute în ziua precedentă – despre care a spus că toate au fost importate.

Astfel, metroul a fost redeschis de sâmbătă, iar trenurile circulă din nou în toate cele 17 stații de cale ferate ale orașului.

În timp ce se luptă pentru a controla cazurile venite din străinătate, China a anunțat interzicerea temporară a tuturor vizitatorilor străini, chiar dacă au vize sau permise de ședere. De asemenea, limitează companiile aeriene chineze și străine la un zbor pe săptămână, iar zborurile nu trebuie să fie mai mari de 75%.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău