WSJ: „Invazia Ucrainei în regiunea Kursk este un semnal pentru SUA că ucrainenii pot lupta”

  • 12 August 16:53
WSJ: „Invazia Ucrainei în regiunea Kursk este un semnal pentru SUA că ucrainenii pot lupta”

Invazia surprinzătoare a Ucrainei în regiunea Kursk și cucerirea rapidă a teritoriului l-au stânjenit pe președintele rus Vladimir Putin, ridicând moralul ucrainenilor după un an de lupte defensive sângeroase, relatează Wall Street Journal, preluat de G4media.

Dar continuarea operațiunii este un pariu riscant, având în vedere lipsa de personal și de echipamente militare pe frontul de est, unde Rusia face progrese persistente, potrivit sursei citate.

WSJ consideră că liderii ucraineni se confruntă cu o alegere dificilă.

S-ar putea să fiu în aceeași poziție ca un soldat care nu înțelege de ce ar trebui să-și apere tranșeea”, citează ziarul un comandant al unui batalion ucrainean care luptă în apropiere de Pokrovsk, unde Rusia și-a accelerat înaintarea în ultimele săptămâni.

Scopul final al operațiunii ucrainene din regiunea Kursk rămâne neclar, iar comentariile autorităților ucrainene sunt rare, notează WSJ .

Logica militară a operațiunii este discutabilă, deși a schimbat complet situația strategică, afirmă locotenent-colonelul în retragere John Nagl, profesor de operațiuni de luptă la US War College. Acesta consideră că Ucraina ar putea încerca să trimită un semnal către SUA, principalul său susținător, înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie: „Vor să spună că ucrainenii pot încă lupta”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău