World Rugby nu va include nicio competiție nouă în calendarul internațional până în 2024

  • 03 Februarie 2021 14:09
World Rugby nu va include nicio competiție nouă în calendarul internațional până în 2024

World Rugby, federația care gestionează interesele sportului cu balonul oval la nivel mondial, lucrează în prezent la revizuirea calendarului mondial și are în vedere crearea de noi competiții pentru turneele de vară și toamnă, care nu vor fi lansate însă înainte de 2024, informează cotidianul Le Figaro.

"Discuțiile despre viitorul calendar internațional de rugby continuă într-o manieră pozitivă și constructivă, după ce s-a ajuns la un acord asupra unui set de principii. Aceste principii deschid calea pentru căutarea de noi formate de competiție pentru jucătorii internaționali, în timpul ferestrelor internaționale din iulie și noiembrie", a precizat World Rugby într-un comunicat.

Din cauza crizei sanitare globale, anul trecut a fost creată în mod excepțional o Cupă de Toamnă a Națiunilor (Autumn Nations Cup), la care au participat selecționatele angrenate în Turneul celor Șase Națiuni, plus Georgia și Fiji.

După înființarea grupurilor de lucru pe tema revizuirii calendarului internațional, World Rugby a indicat totuși că "nu va fi lansată o nouă competiție înainte de 2024", adăugând că "orice nou format de competiție nu se va derula în timpul unui an de Cupă Mondială masculină și va fi adaptat în timpul unui an de turneu al Leilor britanici și irlandezi".

În această vară, selecționata Leilor, care reunește cei mai buni rugbyști britanici și irlandezi, urmează să efectueze un turneu în Africa de Sud, pentru a-și înfrunta pe Springboks, campionii mondiali en titre.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău