Woody Allen renunță la procesul intentat Amazon după ce a ajuns la o înțelegere cu compania americană

  • 10 Noiembrie 2019 13:00
Woody Allen renunță la procesul intentat Amazon după ce a ajuns la o înțelegere cu compania americană

Regizorul american Woody Allen a renunțat la procesul intentat grupului Amazon, pe care îl acuza de întreruperea abuzivă a contractului, după ce a ajuns la o înțelegere cu compania din domeniul internetului, potrivit documentelor judiciare depuse vineri seară la un tribunal din New York, informează AFP, preluat de Agerpres.

În luna februarie, cineastul a dat în judecata grupul Amazon solicitându-i plata a 68 de milioane de dolari pentru anularea unui angajament între cele două părți din cauza acuzațiilor formulate în trecut împotriva regizorului.

Detaliile înțelegerii dintre cineast și companie nu au fost dezvăluite, dar surse apropiate acestui caz au declarat pentru site-ul de specialitate Deadline că nu există "niciun câștigător la final".

Woody Allen a fost acuzat în 1992 de abuzuri sexuale săvârșite împotriva fiicei sale adoptive, Dylan Farrow, pe când aceasta avea șapte ani. Cercetarea penală vizându-l pe cineast a fost abandonată după două anchete distincte desfășurate pe parcursul mai multor luni în acea perioadă.

Dylan Farrow, susținută de mama sa adoptivă, Mia Farrow, și fratele său, Ronan Farrow, și-a reînnoit recent acuzațiile în mod public, în special după apariția mișcării #MeToo.

În acest context, Amazon a anulat lansarea în SUA a peliculei ''A Rainy Day in New York'', cel mai recent film al cineastului, iar numeroase personalități americane au făcut declarații prin care s-au distanțat de regizor.

În cererea de chemare în judecată, Woody Allen acuza Amazon că ar fi refuzat să-i plătească 9 milioane de dolari prevăzuți pentru finanțarea ''A Rainy Day in New York'', proiectat în deschiderea festivalului dedicat cinemaului american de la Deauville (Franța), în septembrie.

"Cred că persoanele care mă acuză sunt într-o mare eroare", a declarat, la momentul respectiv, cu ocazia unei intervenții la postul public de radio francez France Inter, regizorul de 83 de ani, care a negat mereu acuzațiile de abuz sexual formulate împotriva sa. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău