Wizzair dată în judecată de salariați

  • 12 Decembrie 2014 18:13
Wizzair dată în judecată de salariați

Reprezentanții angajaților din cadrul companiei aeriene Wizzair anunță că vor da în judecată societatea, după ce liderul și alți 19 membri ai sindicatului au fost destituiți.

Ei acuză echipa de conducere că a luat această măsură ca urmare a negocierilor purtate pe marginea programului de lucru și a salarizării și că nu recunoaște formarea sindicatului.  

"În momentul de față ne confruntăm cu un caz social extrem de grav, faptul că am înființat un sindicat și acesta nu face parte din cultura și filozofia companiei a condus mai departe la concedierea mea ca și lider de sindicat, urmată de restructurarea unui anumit număr de poziții de muncă, acest număr fiind de 19 membri de sindicat, majoritatea fondatori.
 
"Considerăm că acesta este un atac direct asupra unor drepturi fundamentale ale statului român și ale Constituției și încercăm să soluționăm această problemă cât mai rapid", spune Constantin Mircea, liderul sindical. 
 
În replica formulată de Wizzair pentru RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI, compania respinge aceste acuzațiuni și transmite că respectă toate drepturile angajaților. 
 
De asemenea, societatea se declară o adeptă a comunicării directe și deschise cu salariații, fără a recunoaște însă caracterul reprezentativ al sindicatului format. 
 
În plus, disponibilizările din ultima perioadă au fost în conformitate cu legislația muncii, se mai menționează în replica formulată de Wizzair pentru postul nostru de radio.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău